Ćilibarske Ogrlice
Mali Strahinja ima 3,5 meseca i počeli smo da nosimo ogrlicu pre nekoliko dana...
Pogledajte ostala iskustva roditelja...

Česta pitanja

1. Da li postoje dokazi da Ćilibar deluje?
2. Kako deluje ogrlica od Ćilibara na moju bebu?
3. Kako odrŽavati Ćilibarske ogrlice?
4. Da li je ogrlica od Ćilibara bezbedna za moje dete?
5. Kad moŽemo da poČnemo sa koriŠĆenjem ogrlice?
6. Koja je razlika između ogrlica osim u ceni?

Da li postoje dokazi da ćilibar deluje?

Tales je približno 600 godina pre Hrista otkrio lekovite moći ćilibara. U Grčkoj, ćilibar se se zove electron, otuda i ime elektricitetu. Čudesna moć ćilibara je da su neka vrsta kondenzatora energije, kamen je “živ” kroz neprekidan process punjenja I pražnjenja. Ćilibar ima elektrostatična svojstva, zbog čeka se od pamtiveka pa do modernog doba koristi u homeopatiji I kristaloterapiji.

Moć ćilibara se sastoji u njegovoj proizvodnji negativnih jona, koji utiču na smirenje bolova. Ubrzava lečenje I pružaju zaštitu od štetnih zračenja. Ćilibarska kiselina upija negativnu energiju, koju zatim prazni.

Aktivna supstanca u ćilibaru je sukcinilna kiselina (lat. Succinicum acidum), poznatija kao »ćilibarska kiselina« i »duh ćilibara«, koju je analizirao otac moderne bakteriologije, nobelovac Robert Koch. On je dokazao pozitivna dejstva ćilibarske kiseline i ustanovio da ne postoje negativna dejstva na ljudski organizam.

Tridesetih I četrdesetih godina 20. veka, evropski biohemičari su otkrili da je sukcinilna kiselina aminokiselina koja se prirodno sintetiše u svakoj ćeliji organizma sposobne za aerobno disanje, kao deo limunske kiseline ili u Krebsovom ciklusu. To je postupak kojim se ugljeni hidrati, masti i belančevine  matabolišu u energiju. 

Moćni antioksidant koji pomaze u borbi protiv toksičnih slobodnih radikala  i poremećaja srčanog ritma , sukcinilna kiselina je bila prikazana kao stimulator oporavka nervnog sistema i podsticanja imunog sistema, i pomaže pri kompenzovanju smanjenja energije u telu i mozgu, podstičući svesnost, koncentraciju i reflekse , istvremeno smanjujuci stres.

Kako deluje ogrlica od ćilibara na moju bebu?

Lekovitost ćilibara nije mit! 
Zbog konstantnog proučavanja,  prevazišao je okvire kristaloterapije i homeopatije. Telesna temperatura zagreva ćilibar i  ćilibarska kiselina, zajedno sa drugim lekovitim uljima,  prodire u organizam kroz pore, delujući protivuplano, blago umirujuce, podiže imuni sistem, jača koncentraciju, i deluje kao jak antioksidant. 

Primetićete da Vaša beba mirnije spava, kao i da su prestali bolovi izazvani rastom zubića. 
Ćilibar ima mnogo terapeutskih osobina i obezbeđuje prirodan način da se ublaže bolovi. Takođe, smiruje nervozu i obnavlja imuni sistem na prirodan način. 

Ćilibar je topao kamen, koji je prijatan za nošenje uz kožu.

Kako održavati ćilibarske ogrlice?

Održavanje je jednostavno. Jedanput nedeljno ogrlicu isperite pod mlazom vode.
Ispirajte nekoliko minuta, i ostavite je na suncu jedan sat. Na taj nacin ogrlica ponovo dobija sunčevu energiju, i očišćena je nabrane telesne energije.

Kada kupate bebu, skinite joj ogrlicu, kako od konstantnog kvašenja konac ne bi vremenom popustio.

Da li je ogrlica od ćilibara bezbedna za moju bebu?

Uvezli smo ogrlice najboljeg kvaliteta za Vaše bebe. 
Ogrlice su izrađene od baltičkog ćilibara, koji je jedini priznat lekoviti ćilibar – sadrži visok procenat sukcinilne kiseline, aktivne supstance poznatije kao »ćilibarska kiselina« . Ne postoji dokumentovani dokaz da je ogrlica bilo kako naudila bebi. 

Otac moderne bakteriologije, nobelovac Robert Koch , proučavao je ćilibarsku kiselinu, potvrdio njena lekovita dejstva i dokazao da ne postoje negativne posledice njene izloženosti ljudskom organizmu

Perle su lepo ispolirane, oblog ili pljosnatog oblika. Svaka je perlica odvojena čvorom, u slučaju da se ogrlica pokida, ispašće samo jedna perlica. Siguronosna kopča će sprečiti dete da je samo skine.

Kad možemo da počnemo sa korišćenjem ogrlice?

Već od dvanaeste nedelje bebinog života, čim primetite da je počeo rast zubića. 
Međutim, stomatolozi tvrde da su trojke i petice, zbog svoje veličine i oblika, najbolnije za rast, što takođe potvrđuju iskustva roditelja.

Koja je razlika između ogrlica osim u ceni?

Ogrlice se u principu dele prema obradi i boji, i to na sledeći način. Što je bolja obrada to su i ogrlice skuplje, a sa druge strane razlika u boji utiče na cenu ogrlica jer su neke boje ređe u prirodi i samim tim i skuplje. Konkretno ako poredimo modele Dark i Green , postoji razlika koja se najviše ogleda u tome da green ogrlice nisu potpuno uglačane (obrađene) i samim tim dejstvo samog ćilibara je jače izraženo. Nečistoće koje se vide u Green modelu su zapravo fosilizovani ostaci kore i iglica drveta bora.
Kako je svaka osoba posebno energetsko biće tako vam i ne možemo preporučiti koju ogrlicu da uzmete za vašu bebu već možemo samo da vam objasnimo koje su razlike ali je odluka ipak na vama.

  Kontakt

064 444 3401Za hitne porudžbine isporuka u toku istog dana na području Beograda.


Ogrlice od 100% prirodnog Baltičkog ćilibara.

Za bezbolno nicanje zubića i jačanje imuniteta!

Uslovi kupovine | Politika privatnosti
© Copyright, Ćilibarske ogrlice, 2008-2017